search

Gro-Boks østershatte

119,00 kr.
Inkl. moms

Har du ikke fundet vilde svampe selv? Ingen bekymringer!

Vores nye samarbejde med Beyond Coffee byder på lækre spiselige svampe du selv kan dyrke!

Fra affald til Gourmet-svampe

Beyond Coffee’s Gro-Boks er fyldt med økologisk kaffegrums, som de har indsamlet helt friskt i Københavnsområdet. Kaffegrumset, der ellers ville være blevet smidt ud, har vi podet med østershat, så du kan lade dem spire hjemme i køkkenet og nyde friske svampe i maden.

Antal

 

Vi garantere en sikker behandling af din ordre

 

Levering med Postnord

 

Ved retursendelser kontakt os på kontakt@sanketure.dk

Beyond Coffee's østershatteproduktion i København er økologisk certificeret, og dyrker således kun på økologisk kaffegrums. De samarbejder med lokale virksomheder og institutioner, der indsamler deres ansattes, kunders og studerendes kaffegrums, som vi henter en gang om ugen. Det er det kaffegrums, der ender i vores Gro-Boks. Efter 3 ugers modning i vores genanvendte og ombyggede kølecontainere, kan du købe og høste svampe af kaffe-affaldet fra de Københavnske kontorer og kantiner, som de samarbejder med.

Når du køber dette produkt, er du med til at udnytte vores fælles ressourcer bedre, ved at omdanne ’affald’ til lækre spisesvampe. Du kan endda bruge emballagen til at dyrke svampe på ved at rive den i stykker, skolde den og komme den ned i vores andet produkt; Gro-Sættet. Gro-Sættet giver dig mulighed for selv at være med fra start til slut i dyrkningsprocessen.

Fremgangsmåden for en Gro- Boks er enkel:

  1. Riv hul i boksens forside
  2. Skær kryds i posen
  3. Vand din Gro-Boks dagligt (evt. med forstøver)
  4. Svampedannelse: Når svampene dannes, fortsætter du den daglige vanding.
  5. Høst svampene, når de er klar!
  6. Lav lækker mad mad økologiske østershatte dyrket på kaffegrums.

Luftfugtighed er vigtigt for at svampene kan vokse sig store. Mange hjem har steder med naturlig høj luftfugtighed, fx uopvarmede værelser, kældre eller en nordvendt vindueskarm. Hvis ikke du har dette, så kan du nemt skabe høj luftfugtighed omkring boksen ved at placere den i en underpotte eller skål med vand i bunden, med Gro-Boksen hævet over vandet. Det er ofte også tilstrækkeligt at sprøjte vand på svampene, som nævnt ovenfor. Sprøjt gerne mange gange dagligt.

Høst af svampe skal ske når hattene har løftet sig til at være vandrette, og er blevet mere smalle for enden. Hele buketten høstes på én gang. Hvis svampene er klar, før du skal bruge dem, så høst dem og opbevar dem i køleskabet indtil brug.

Ekstra høst: Efter du har høstet, kan du tage plastikposen op af boksen og vende den om, så den modsatte side nu vender ud imod åbningen. Skær et nyt hul, og gør præcis som du gjorde første gang.

Opbevaring af Gro-Boksen foregår bedst i køleskabet indtil brug, hvorefter den placeres ved stuetemperatur. Der er dog angivet en dato på emballagen, som angiver hvor længe boksen kan holde sig uden for køleskabet (typisk 7-14 dage efter modtagelse). Efter denne dato kan Gro-Boksen holde sig i ca. 3 måneder på køl.

Vigtig Information

Inden brug opbevares myceliet bedst på køl. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at komme det på køl ved modtagelse, indtil du går i gang med dit mycelium. Det er derfor også vigtigt at du sørger for at afhente din pakke hurtigst muligt - i tilfælde af, at du ikke var hjemme ved leveringen, eller hvis du har bestilt til pakkeshop.

Bestillinger afsendes direkte fra Beyond Coffee med GLS hver mandag, tirsdag og onsdag. På den måde forsøger vi at undgå, at din pakke strander et sted henover weekenden. Leveringstiden er 1-2 dage, forvent derfor 2-6 dage, alt efter hvornår du bestiller. 

Farven kan variere fra billederne. Billederne er fra Beyond Coffee.

14 Varer

Du vil eventuelt også synes om

chat Anmeldelser (0)
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.