Blog

Stegeplade med ben Varmvalset stål 38 cm

560.00 kr.

Hvordan tager jeg min Muurikka stegepande i brug?

Inden du begynder at bruge din nye stegeplade, skal du brænde den af. Start med at rengøre den med varmt vand og lidt mildt rengøringsmiddel. Tør stegeplade ved at varme den op, indtil den er helt tør.

Fedtbehandling
Start med at varme stegeplade op på en elgrill, gasbrænder, kulgrill eller anden varmekilde, indtil det bliver mørkt. Fordel derefter et tyndt og jævnt lag fedt over hele den indvendige overflade af stegepladen. Brug gerne Silava stegefedt. Det er også muligt at bruge almindelig madolie eller usaltet stegefedt. Gentag processen, indtil hele stegepladens overflade bliver jævnt sort. Vær ekstra forsigtig, så fedtet ikke bliver for tykt i bunden af ​​gryden, så kan der dannes en ujævn fedtmasse, som kan brænde på.

Hvordan rengør jeg min stegeplade?

Rengør stegepladen umiddelbart efter brug, mens den stadig er varm. Så slipper rester lettere og levetiden forlænges. Husk ikke at bruge rengøringsmiddel ved rengøring. Vaskemiddel opløser fedtet der beskytter stegepladen, og en ny fedtbehandling er nødvendig.

Rengøring med vand:
1. Tør madrester af med lidt papir eller med en klud.
2. Hæld lidt vand i stegepladen og kog op. Vandet opløser snavs og gør det nemmere at rengøre kogepladen. Gentag trin 1 og 2 efter behov.                                                                              
3.Tør panden af ​​og smør stegefladen med lidt madolie eller med Silava stegefedt eller spray.

Rengøring med salt:
Er stegepladen blevet rigtig snavset eller der har sat sig en smag i stegefladen, er det et godt trick at anvende bordsalt.

1. Varm stegepladen op og drys et stort lag groft salt på.
2. Lad saltet mørkne i stegepladen i et par minutter, så det suger fugt, snavs og fedt.
3. Skrab saltet af med en paletkniv.
4. Hæld lidt vand i stegepladen, og tør den ren efterfølgende.
5. Smør stegefladen med lidt madolie eller med Silava stegefedt eller spray.

Hvordan opbevarer jeg bedst min stegeplade?

Stegepladen er holdbar, men for at den holder længst muligt, bør den opbevares tørt. Hvis den ikke skal bruges i længere tid, anbefales det at rengøre den grundigt og lave en ny fedtbehandling, inden den lægges væk.

Hvad gør jeg, hvis min stegeplade er rustet?

Hvis stegepladen skulle ruste, så tag en grillbørste eller noget ståluld og gnid rustpletterne indtil de er forsvundet. Rengør derefter stegepladen og smør den på samme måde som før første brug. Derefter kan du anvende den præsis som du plejer.

Stegeplade i varmvalset stål med aftagelige ben. Passer til gasbrænder, elgrill eller over åben ild. Diameter 38 cm. Leveres i en praktisk beskyttelsespose.