Blog

Svampeture

Hovedfokus er de spiselige svampe og at lære om det man kan bruge til madlavning.

Hvad kan du forvente at lære om;

  • svampesæson 
  • svampefamilier
  • levesteder for forskellige svampe
  • læring af svampens opbygning
  • vigtige kendetegn og identifikations faktor
  • bedste måde at opbevare svampe
  • kokkens fif til tilberedning af svampe
  • hvordan du kan hengemme svampe

En guidet svampetur er på omkring 2 timer hvor du sammen med vores guide går i naturen.

Sæsonen for vores svampeture er fra september til og med november, alt afhængig af vejret.

For hvert biotop (nåleskov, egetræer, bøgeskov, birkeskov osv.) får du instruktioner om forventet svampe man ville finde her og hvor man skal kigge.

Vores guide er med rundt i skoven hele tiden og hjælper med at identificere undervejs, samt pege dig i den rette retning hvis du har svært ved at finde svampene. 

Afslutningsvis vil alle gode fund vises frem så selv hvis du ikke finder en kantarel, men en anden på turen gjorde, så vil du se den og få de vigtige identifikations faktorer med. 

Afslutningsvis vil der blive fortalt om opbevaring, tilberedning og måder du kan hengemme dine svampe på, både frost, tørring og lignende. 

Alle kurve bliver gennemgået af vores eksperter for at sikre at du har de rigtige svampe med.

Vores ture har udelukkende gastronomisk fokus, og derfor vil der ikke blive gennemgået euforiserende svampe, eller helse tips med svampe.